ETEN

Eten doen we allemaal. Er zijn een hoop redenen te bedenken waarom we eten: we hebben honger, we vinden het lekker, het is gezellig en we kunnen niet zonder. Maar de belangrijkste reden is dat voeding dient als brandstof voor het lichaam.

WAAROM IS GEZONDE VOEDING NOU ZO BELANGRIJK?

Om optimaal te kunnen functioneren, is het van groot belang dat je de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnenkrijgt op een dag.  Het gaat om de balans tussen koolhydraten, eiwitten en vetten die je voornamelijk gebruikt als bouw- en brandstof voor je lichaam . De vitaminen en mineralen heb je in mindere mate nodig maar zijn onmisbaar voor een goede gezondheid. Deze voedingsstoffen werken vooral regulerend en ondersteunend.

 

Een goed dagmenu bestaat uit drie hoofdmaaltijden en drie tussendoortjes. Door dit patroon aan te houden, blijft je bloedsuikerspiegel beter op peil, waardoor je minder snel honger hebt en minder snel geneigd bent naar verkeerde voeding te grijpen. En door je voeding te variëren, blijven je darmen actief en heb je een betere spijsvertering. Voeding doet dus zoveel goed voor je lichaam, maar kan ook negatieve effecten hebben, zoals:

•Hoge bloeddruk

•Diabetes II

•Hart- en vaatziekten

•Verhoogde kans op bepaalde kankersoorten

 

Zo is uit onderzoek gebleken dat voeding bij maar liefst 60% van de kinderen een belangrijke oorzaak  kan zijn van ADHD.

De schoonheid van de mens is aan de buitenkant te zien als die in ons lichaam van de juiste brandstof wordt voorzien. Je tankt toch ook geen benzine in een dieselauto? Na een fase BenFit is duidelijk verschil merkbaar bij een deelnemer tussen de eerste en de laatste week: gewichtsafname, zelfvertrouwen, uitstraling, kleur van de huid en weer energie voor tien.

Balansdag? Wij denken meer aan een balansleven!

© 2020 Copyright Blij in Balans - Gemaakt door van daal ontwerp

Gording 93

5406 CN Uden

T: 06-13800478

E: Mieke@blijinbalans.nl