Ontspanning

Ontspannen is heel belangrijk. Er zijn een hoop manieren te bedenken om even je zinnen te verzetten: lezen, paardrijden, fietsen, zingen, fotografie, een dagje uit en noem maar op. Iedereen ontspant op zijn eigen manier. Helaas wordt er tegenwoordig zoveel van ons verlangd, zoals werk, gezin, sport en een druk sociaal leven. Hierdoor vergeten we nog wel eens te ontspannen.

Door voldoende ontspanning zie je er jonger en stralender uit. Je bent vrolijker en dat heeft een positieve uitwerking op de mensen in je naaste omgeving. Dat geeft je het gevoel alsof je de hele wereld aan kunt.

WAAROM IS ONTSPANNING NOU ZO BELANGRIJK?

Door te ontspannen ontstresst je lichaam, waardoor je de verplichtingen van het dagelijks leven beter aan kunt. Ontspanning zorgt er ook voor dat je tijd neemt voor jezelf om dingen te doen die je leuk vindt. Daardoor sta je gelukkiger in het leven en kun je meer van het leven genieten. Bij ontspanning hoort ook voldoende nachtrust. Als je uitgerust wakker wordt, ben je beter in staat te doen wat je gepland hebt. Dat geeft weer een voldaan gevoel.

 

Streef ernaar om elke dag een half uur voor jezelf te gebruiken waarin je iets doet wat jij leuk vindt. Je zult zien dat als je ontspannen bent, je beter functioneert en lekkerder in je vel zit waardoor je zowel fysiek als mentaal beter in balans bent.

Ontspanning? Dé manier om jezelf weer op te laden!

© 2020 Copyright Blij in Balans - Gemaakt door van daal ontwerp

Gording 93

5406 CN Uden

T: 06-13800478

E: Mieke@blijinbalans.nl