COACHING ACT METHODE

Ik hoef niemand te vertellen dat een appel gezonder is dan een koek of chips. Maar hoe komt het dan dat we vaak toch voor het ongezonde kiezen? Om hier inzicht in te krijgen en dit te veranderen word je door mij gecoacht volgens de ACT (Acceptance and Commitment Training) methode.

ACT is een nieuwe stroming binnen de psychologie. Met ACT ga je vaardigheden leren waardoor je minder op de automatische piloot gaat leven. Je leert stil te staan en te kiezen op basis wat jij persoonlijk belangrijk vindt. Waarom wil je afvallen, aankomen, een betere balans, fitter worden en lekkerder in je vel zitten? Wat maakt dat dit belangrijk is voor jou?

Wat levert het op?

Met behulp van het coachtraject en tools leer je vaardigheden om jouw belemmerende patronen en of gewoonten te doorbreken. Helaas gaat het behalen van jouw doelstelling niet zonder het doorstaan van pieken en dalen. De coaching helpt jou om tegenslagen te overwinnen en sterker uit het dal op te staan.

Je leert om keuzes te maken en doelen te stellen zodat je zelf de regie in handen hebt naar wat je echt belangrijk vindt. Met de vaardigheden die je leert ben je in staat om die in te zetten om beter om te gaan en open te staan voor ongemak. Op deze manier is het leefstijlprogramma geen afzien maar jezelf ontwikkelen naar blijvende gedragsverandering, waardoor je op de lange termijn meer rust ervaart.

Waarom coaching volgens de ACT methode?

Wanneer je besluit om je leefstijl te willen veranderen zal je dit zelf moeten doen. Er is geen pil voor uitgevonden die dit kan waarmaken, maar hoe pak je dit nu aan? Je leefstijl daadwerkelijk gaan veranderen is vaak niet zo gemakkelijk. Met een doel voor ogen houd je dit vaak een aantal weken vol. Zodra je jouw doel hebt gehaald, verval je langzaam maar zeker terug in je oude gewoonten en doe je hetzelfde als voorheen.

Dit komt omdat ‘eten’ niet het probleem is. Het is de manier waarop we met eten omgaan, waardoor we te weinig, te veel of verkeerd eten.

Het zijn jouw belemmerende patronen, gedachten, emoties, het moeten van jezelf, die ervoor zorgen dat je op de automatische piloot blijft doorgaan. Dit helpt je niet om te worden wie je werkelijk wilt zijn.

 

De pijn uit het verleden, niet langer meedragen in het heden. Door voortaan je eigen koers te bepalen, kan je open staan om jouw doelstelling te halen! Zonder tegenslag bestaat er geen overwinning. Een groter cadeau kan je jezelf niet geven!


Blij in Balans
Gording 93
5406 CN Uden

Tel: 06-13800478
Mail: mieke@blijinbalans.nl

© 2022 Blij in Balans - Website door De Geus Internet