ONTSPANNING

Ontspannen is heel belangrijk. Er zijn een hoop manieren te bedenken om even je zinnen te verzetten: lezen, paardrijden, fietsen, zingen, fotografie, een dagje uit en noem maar op. Iedereen ontspant op zijn eigen manier. Helaas wordt er tegenwoordig zoveel van ons verlangt, zoals werk, gezin, sport en een druk sociaal leven. Hierdoor vergeten we nog wel eens te ontspannen.

Waarom is ontspanning nou zo belangrijk?

Zorg dat je dagelijks even kunt ontspannen, al is het maar 10 minuten. Je lichaam maakt bij te veel druk (stress) het hormoon cortisol aan. Dit hormoon zorgt voor een verhoogde vet opslag rondom je buik. Minder stress is dus een must als je een strakkere buik wilt. Vandaar dat ontspanning ook zo belangrijk is voor een gezond leefpatroon. Bij ontspanning hoort ook voldoende nachtrust. Als je uitgerust wakker wordt, ben je beter in staat te doen wat je gepland hebt. Dat geeft weer een voldaan gevoel.

Wat levert ontspanning op?

Door te ontspannen ontstresst je lichaam, waardoor je de verplichtingen van het dagelijks leven beter aan kunt. Ontspanning zorgt er ook voor dat je tijd neemt voor jezelf om dingen te doen die je leuk vindt. Daardoor sta je gelukkiger in het leven en kun je meer van het leven genieten. Je zult zien dat als je ontspannen bent, je beter functioneert en lekkerder in je vel zit waardoor je zowel fysiek als mentaal beter in balans bent.

Door voldoende ontspanning zie je er jonger en stralender uit. Je bent vrolijker en dat heeft een positieve uitwerking op de mensen in je naaste omgeving. Dat geeft je het gevoel alsof je de hele wereld aan kunt.

Promo workshop 'Eet je gelukkig!'


Blij in Balans
Gording 93
5406 CN Uden

Tel: 06-13800478
Mail: mieke@blijinbalans.nl

© 2022 Blij in Balans - Website door De Geus Internet