SPORT & VOEDING

Jouw prestatie wordt voor 80% door je voeding en voor 20% door je training bepaald. Veel sporters beseffen nog niet welke invloed voeding heeft op hun prestaties. Wanneer jouw voeding niet optimaal is, kan jouw prestatie dat ook niet zijn. Goede voeding is geen garantie om te winnen, maar slechte voeding zorgt er wel voor dat je nooit de winnaar zal zijn. Eten doe je toch en daarom gaan we met Blij in Beweging aan de slag om dit zo optimaal mogelijk op jouw sport af te stemmen. Het stelt jou in staat om het beste uit jouw sportprestatie te halen.

Het belang van voeding op jouw prestatie

Je hebt maanden getraind en toegeleefd naar die wedstrijd of uitdaging. Tijdens de wedstrijd gaat het lekker en dan ineens overkomt het je. Jouw spieren verslappen en de andere deelnemers in het veld komen je voorbij. Veel wielrenners en hardlopers kennen het fenomeen van de man met de hamer, oftewel een hongerklop. Dit heeft grote gevolgen op jouw prestatie en zo jammer als je bedenkt dat dit niet nodig is. Door dagelijks, maar ook voor en tijdens jouw sport, de juiste voeding tot je te nemen kan je een hongerklop voorkomen.

Wat levert een persoonlijk voedingsplan op?

Een goed voedingspatroon is voor elke sporter belangrijk. Dit om een gezond gewicht te bereiken, om maag- en darmklachten te voorkomen en om optimaal te presteren. Daarnaast helpt de juiste voeding ook om beter en sneller te herstellen. Hierbij speelt je vochtbalans ook een grote rol. Goede voeding is dus essentieel voor jou als sporter.

  • Met de juiste voeding kan je beter presteren
  • Een hongerklop voorkomen
  • Sneller herstellen na een training of wedstrijd

Eten en trainen doe je toch al, daarom gaan we jou trainen om beter te eten!

Link naar voeding of vulling landingspagina


Blij in Balans
Gording 93
5406 CN Uden

Tel: 06-13800478
Mail: mieke@blijinbalans.nl

© 2023 Blij in Balans - Website door De Geus Internet