Body & Mind Challengeweek

Jouw droom, jouw doel, jouw missie!

De Body & Mind Challengeweek is de nieuwe editie van de Helweek die ik voor Corona jaarlijks organiseerde. De komende editie staat gepland van:

16 t/m 22 januari 2023

 

Meld je nu aan voor de inspiratieavond op 11 oktober

 

Haal het beste uit jezelf!

Wat is jouw droom je waard?

Om een hele week aan jezelf te werken, te ontwikkelen en waarin je ontdekt dat je meer kunt dan jezelf denkt. Een week die gepaard gaat met een lach en een traan en voor altijd in je geheugen gegrift zal staan. Die het vuurtje in jou aanwakkert wie je bent, wat jouw doel is in dit leven en waarvoor je mag gaan staan.

Zodat je aan het eind van deze week, trots kan zijn op wat je in die week allemaal bereikt en nog meer van jezelf kunt houden. Met de boost aan zelfvertrouwen kan jij jouw droom of doel waarmaken. Wat gun jij jezelf?

7 dagen die jouw leven veranderen!

We beginnen op maandagochtend 16 januari om 5:00 uur en eindigen op zondagavond 22 januari om 22:00 uur. Waarbij we vanaf donderdagavond t/m zondagavond gezamenlijk doorbrengen op een locatie omgeven door een groot bosgebied. Jouw eten, drinken en slaapplek is in die dagen allemaal geregeld.

Deze dagen worden geleid door vaste regels, een strak regime en sporten staat centraal. Dit wordt een week die je nooit meer zal vergeten.

Iedere dag een ander thema!

Je moet diverse opdrachten voltooien zodat je bewuster wordt van je eigen patronen. Je gaat grenzen verleggen, je leert je eigen grenzen aan te geven en in te zien dat je tot meer in staat bent dan je zelf denkt. Uiteindelijk gaat het erom dat je het beste uit jezelf haalt in deze week en de rest van je leven. Wat de reden ook is dat je meedoet, je zal heus niet als een monster uit deze Body & Mind Challengeweek komen. Integendeel, je zal eruit komen als een betere versie van jezelf.
Wat we verder allemaal gaan doen blijft nog even geheim tot 11 oktober tijdens de informatieavond. Wat ik wel al kan verklappen is dat ik in deze week door meerdere mensen wordt bijgestaan. Onder andere door een MasterChef-kok die het eten verzorgd en een sergeant-majoor van de commando’s die je fysiek en mentaal uit je comfortzone haalt.

Ervaringen

Elke

Toen ik meedeed aan de Helweek was ik eigenlijk nog maar net begonnen met sporten. Voor mij was dat ook de motivatie om mee te doen. Ik wilde graag een boost geven aan het sporten en kijken of het mij zou lukken. Tevens is januari een mooie maand om op deze manier fit aan het nieuwe jaar te beginnen. Ik vond het ook spannend en was bang dat ik het misschien niet zou kunnen. Maar ik weet ook van mezelf dat ik niet zomaar op geef, dan moet het echt niet anders meer gaan, dus dat vertrouwen had ik wel.

Het vroeg opstaan om te sporten vond ik niet erg, het gaf echt een hele hoop energie aan de rest van de dag. De meeste moeite had ik met het wakker blijven s nachts. Ik ben wel allerlei dingen gaan doen als afleiding maar ik kon natuurlijk ook niet te veel herrie gaan maken. Ik was blij dat ik alweer vroeg kon gaan sporten. Maar tegelijkertijd zag ik het meeste op tegen het sporten zelf, niet zozeer om het sporten maar ik wist niet wat er komen zou. Daar werd ik onzeker van omdat ik aan mezelf twijfelde.

Dat is dus ook meteen wat me het meeste is meegevallen. Ik kon het wel! De saamhorigheid was groot, we deden het samen en dat gaf een heel goed gevoel. Ik wilde ook niet achterblijven in de groep dus ik ging verder dan dat ik anders waarschijnlijk had gedaan. Dit gaf het inzicht dat ik meer kan dan ik had gedacht.

Voor mijn gevoel heb ik niet iets gemist in die week of zo. Ik vind het te ver gaan om te zeggen dat het levens veranderend is geweest. Wel was de ervaring onvergetelijk. De ervaring dat je meer kunt dan je dacht en het groepsgevoel dat ontstaat dat kan ik iedereen aanraden! Wat ik meegenomen heb uit deze ervaring is dat ik eerder mijn grenzen durf te verleggen. Omdat ik weet dat er meer in zit dan ik had gedacht. Zowel mentaal als fysiek, deze ervaring gun ik iedereen die daaraan twijfelt.

J.H.

De Helweek; de week waarin ik mezelf beter heb leren kennen.

Met iedere dag een ander thema met bijbehorende opdrachten kwam ik dingen over mezelf te weten, waar ik normaal nog nooit zo bij stil had gestaan.

Waarschijnlijk omdat ik hier de tijd niet voor heb (of beter gezegd; niet voor neem). Juist in deze drukke week heb ik de benodigde tijd hiervoor gekregen (of genomen ).

De confrontatie aangaan met mezelf en over mezelf, onder andere door mensen die heel dicht bij mij staan, te vragen hoe zij over mij denken, hoe zij mij zien.

Dit was vooraf gezien super spannend, achteraf gezien super leerzaam en de conclusie (ondanks enkele kritische opmerkingen) heerlijk positief.

Dat ik dit als positief ervaren heb, heeft zeker ook te maken met de algehele positieve instelling van deze week, welke ik vanzelf kreeg door het dagelijks 1 of zelfs 2x sporten.

Niet de vroege tijdstippen zijn mij bijgebleven, maar wel het besneeuwde grasveld wat het geheel nog intenser maakte (en de naam Helweek eer aan deed).

Zeker niet onbelangrijk voor mij was, dat ik deze week niet alleen hoefde te doen, maar in groepsverband. Een groep waarin we elkaar ondersteunden en motiveerden.

Een fijne groep mensen, waarvoor ik enorm respect heb gekregen en nog steeds blij ben dan ik dit met hun heb mogen delen.

Ben je ook zo nieuwsgierig geworden naar wat deze week verder inhoudt?

Meer informatie over deze speciale week en wat je kunt verwachten word je duidelijk gemaakt tijdens de informatieavond op dinsdag 11 oktober.

Schrijf je vandaag nog in voor de informatieavond via onderstaande link.

Meld je nu aan!

© 2022 Blij in Balans - Website door De Geus Internet