DAT STEMMETJE DE BAAS

Dat kritische stemmetje!
Misschien herken je het wel bij jezelf?
Ik had mij begin van de week voorgenomen om op woensdag na de Personal Training een rondje te fietsen.

Het is woensdagochtend, ik word wakker en mijn lichaam voelt moe. Terwijl ik hieraan denk voel ik ook nog een stekende pijn in mijn rechterbeen.
Ik begin te twijfelen. Dat stemmetje in mijn hoofd zegt ook dat het misschien toch niet zo'n goed idee is om vandaag te gaan fietsen. Van de week heb ik tenslotte ook al veel gedaan.

Als ik terug ben van de Personal Training check ik social media op de laatste berichten.
Als ik mijn telefoon wegleg ben ik inmiddels een uur verder en baal ik van mezelf. Als ik volgens plan wel was gaan fietsen dan had ik er nu al een uur op zitten en voelde ik mij heerlijk. Echter zit ik nog steeds lamlendig aan tafel.

Ja zeggen is ja doen!
Terwijl ik bedenk wat het met mij doet en hoe ik mij voel als ik wel ga fietsen, besluit ik om te gaan.
Ja ik ga het doen! Dan misschien maar langzamer dan normaal. Ik ga gewoon lekker genieten van de natuur en al het moois dat ik zie.
Met lood in mijn schoenen doe ik mijn fietskleren aan. Mijn gedachten zeggen dat het niet veel zal worden vandaag.

Eenmaal buiten op de fiets ben ik blij dat ik mezelf ertoe gezet hebt om toch te gaan. En doordat mijn verwachtingen niet al te hoog waren gaat het fietsen onverwacht super lekker.
Vaak zijn het de gedachten die mij tegenhouden om iets te gaan doen. Dat stemmetje in mijn hoofd dat zegt dat ik het niet kan, dat anderen dit beter kunnen, dat die veel meer fietsen of stel dat mijn gemiddelde snelheid erg laag is en anderen dit zien op Strava.

Jij bent sterker dan dat stemmetje!
Terwijl ik diep van binnen weet dat als ik naar dat stemmetje luister het mij niet helpt om te worden wie ik werkelijk wil zijn. Gelukkig ben ik zelf in staat om niet naar dat stemmetje te luisteren, maar te doen wat goed voor mij is.

Door toch te gaan fietsen word ik sterker. Het geeft mij een fijn gevoel en meer (zelf)vertrouwen door het feit dat ik het wel kan. Ik ben in staat om een andere keuze te maken.

Klinkt dit voor jou herkenbaar? Weet dan dat jij degene bent die in staat is om een keuze te maken. Ook al is dit soms zwaar. Door te doen waar jij blij van wordt helpt dit je verder, luisteren naar dat stemmetje in je hoofd (meestal) niet.

Terug naar het overzicht


Blij in Balans
Gording 93
5406 CN Uden

Tel: 06-13800478
Mail: mieke@blijinbalans.nl

© 2024 Blij in Balans - Website door De Geus Internet