EEN DOEL OM FITTER TE WORDEN

Nu acht jaar geleden was ik helemaal klaar met mijzelf. Ik verlangde er naar om weer die fitte energieke Mieke te zijn die ik geweest was. De Mieke die bruist van energie en voor wie niets teveel was. Dit was ook mijn valkuil maar daar vertel ik je een ander keer over.

Nu wilde ik weer die energie voelen stromen, de blijheid en het opgewekte voelen wat daarmee gepaard ging. In die tijd had ik mijn sportopleidingen afgerond en gaf 8 uur in de week les. Daarnaast verplaatste ik mij op de fiets en als hobby deed ik graag skeeleren. Dit alles deed ik naast het runnen van ons bedrijf en gezin. Ja toen leek mijn energie niet op te kunnen.

Op het moment dat ik klaar was met mijzelf deed ik niets meer aan sport. Ja oké paardrijden, maar dat vind ik zelf niet de vorm van sport waar ik sterk en fitter van word. Aangezien ik fulltime voor een baas werkte moest ik iets bedenken om dit te gaan realiseren. Dat werd in de ochtend een uur eerder op staan om te gaan hardlopen. En dat terwijl ik altijd had geroepen dat ik dit de meest achterlijke sport vond die er bestaat.

Doelen helpen je om te worden wie je wilt zijn.

Ik zeg vond, want ja het tij keerde. De eerste keren was ik na 100 meter hardlopen al kapot. Maar wie A zegt moet ook B zeggen. Dus ik vond dat ik dit minimaal 6 weken moest gaan doen om het een kans te geven. Dus drie keer in de week stond ik om 6:00 uur buiten om een rondje te gaan maken. Want stoppen betekende ook die futloze Mieke blijven.

Ja het ging met sprongen vooruit. Wat was ik blij toen het mij lukte om 500 meter aan één stuk te kunnen hardlopen. Ondanks dat ik het zwaar had tijdens het lopen begon ik het leuk te vinden. Door het feit dat ik steeds langer kon volhouden aan één stuk. Dat gaf mij zo'n voldaan gevoel als ik thuis kwam van het lopen. Plus de rest van de dag had ik energie voor tien. Daar deed ik het voor. Ik krabbelde steeds meer uit mijn dal en dat voelde zo ontzettend goed.

Ja het halen van mijn doel kwam in zicht en daarmee de Mieke die ik wilde zijn. Nog steeds dezelfde maar een Mieke die veel lekkerder in haar vel zit. En dit gun ik echt iedereen. Er is altijd een manier om je dromen waar te maken. Dus kom in beweging. Lukt dit niet alleen, kom dan kennismaken om te kijken hoe ik jou kan helpen.

Terug naar het overzicht


Blij in Balans
Gording 93
5406 CN Uden

Tel: 06-13800478
Mail: mieke@blijinbalans.nl

© 2024 Blij in Balans - Website door De Geus Internet