EET JE GELUKKIG!

Eten doen we allemaal. Er zijn een hoop redenen te bedenken waarom we eten: we hebben honger, we vinden het lekker, het is gezellig en we kunnen niet zonder. Maar de belangrijkste reden is dat onze voeding dient als brandstof voor het lichaam. Dit maakt het meteen ook moeilijk wanneer je wilt afvallen. Je hebt voeding nodig om de dag te kunnen doorstaan. 

Misschien is eten voor jou "je vriend of vijand". De ene dag kan je er echt van genieten terwijl de andere dag heb je er een hekel aan, omdat je de verleidingen niet kunt weerstaan. Je teveel eet, ongezond eet of het idee dat als je al naar eten kijkt je er van aankomt. 

Maar wist je dat wat je eet ook mede bepaald of jij je gelukkig voelt. Jouw darmen zijn je tweede brein. Wanneer jouw eten meer uit vulling bestaat heeft dit letterlijk invloed op jouw gemoedstoestand. Of als je een crashdieet volgt waardoor je te weinig energie binnen krijgt maakt dit alleen maar nog erger. Je herkent het vast wel dat korte lontje van jezelf of een bekende die aan het diëten is. Dit maakt onder andere dat een dieet maar van tijdelijke duur is en je daarna weer terugvalt in je oude gewoontes. 

Hoe zou het voor je zijn als je niet gaat diëten maar gezonder gaat eten. Hierdoor is afvallen geen afzien. Nee het gaat erom dat je leert bewuste keuzes te maken. Dit is verschrikkelijk lastig als je al heel lang kampt met overgewicht en ieder jaar weer opnieuw moet beginnen. Toch kan het ook anders. Waardoor ook jij weer kan genieten van wat je eet. Zonder schuldgevoel lekker kan gaan lunchen met je beste vriendin en toch afvalt. Gezonder eten doe je tenslotte voor de rest van je leven. 


Als je doet wat je altijd deed,
Krijg je wat je altijd kreeg! 

 
Om je op weg te helpen van welk eten je nu wel gelukkig wordt, geef ik dinsdag 13 september om 19:00 uur de gratis webinar "Voeding of Vulling". Wil je hierbij zijn geef je dan op via onderstaande link. Je kunt je opgeven tot en met 12 september. Tipje, doe dit vandaag nog want er zijn maximaal 25 plekken beschikbaar.waarvan er nu nog 18 over zijn.

Terug naar het overzicht


Blij in Balans
Gording 93
5406 CN Uden

Tel: 06-13800478
Mail: mieke@blijinbalans.nl

© 2024 Blij in Balans - Website door De Geus Internet