HET ROER GAAT OM!

Zoals ik zelf altijd zeg - Buiten je comfortzone kom je verder - Dus ga ik dit dan ook echt weer doen. Wat nu met name betrekking heeft op de koers die ik vaar met Blij in Balans. De afgelopen bijna 10 jaar heb ik mij als leefstijlcoach en voedingsdeskundige vooral bezig gehouden met mensen te helpen bij het afvallen. Voor een slanker en blijvend gezond gewicht.

Door de jaren heen ben ik mij jaarlijks blijven bijscholen. Waarbij mijn interesse vooral lag op het verdiepen in ons menselijk brein en de invloed van ons brein op de keuzes die we maken. Maar vooral ook hoe we zelf het brein positief kunnen beïnvloeden en ongezonde gewoontes kunnen veranderen. Eten is gedrag en daarbij een gevolg van en niet de oorzaak. Dit is ook duidelijk gebleken bij mijn deelnemers die ik heb mogen coachen.

Iedereen weet wel dat die appel gezonder is dan koek, snoep of fastfood maar dat toch die hardnekkige gewoontes, de invloeden van de verleidingen die we dagelijks tegenkomen en de sociale druk die we ervaren doen besluiten dat we toch voor het ongezonde kiezen. Waar je nadien alleen mijn spijt van hebt dat je geen nee hebt gezegd. Je bent diep teleurgesteld in jezelf en het doel om af te vallen lijkt steeds moeilijker om te behalen. Wanneer je daarbij ook nog eens teveel stress ervaart, dat je To-Do List alleen maar groter wordt, je werk niet meer de voldoening oplevert die je zou willen en je geen tijd meer hebt voor jezelf dan is afvallen sowieso gedoemd om te mislukken.

Ik heb gemerkt dat ik vooral voldoening haal uit de coachtrajecten van deelnemers die echt aan zichzelf willen werken. Die bereid zijn om niet op te geven ook al is het soms moeilijk. Die ook echt aan de slag gaan met de oefeningen en opdrachten om zichzelf beter te leren kennen. Dit alles om uiteindelijk zelf weer de regie in handen te hebben over hun leven, met meer zelfliefde en vertrouwen. Zodat ze aan het einde van het traject het gevoel hebben heel de wereld aan te kunnen, Ze meer rust ervaren in hun hoofd en lijf maar vooral oprecht trots zijn op wat ze hebben bereikt en dit ook uitstralen.

Deze toppers zijn de personen waar ik erg graag mee wil werken. Waar ik zelf aan het einde van een traject ook met een voldaan en trots gevoel op terug kan kijken. In principe veranderd er niet heel veel wat betreft mijn werkwijze. Alleen het doel is niet meer "Stop diëten ga gezonder eten" maar een "Fysiek & Mentaal fit en gezond lichaam" waarbij de transformatie plaats vindt van persoonlijk lijden naar persoonlijk leiderschap.

Blij in Balans voor een fysiek & mentaal fit en gezond lichaam!

Herken jij jezelf in het bovenstaande? Dan nodig ik je uit voor een gratis coachsessie.Tijdens deze coachsessie help ik je op weg met de eerste drie stappen naar meer rust in je hoofd zodat je weer overzicht krijgt op wat je werkelijk wilt.  

Terug naar het overzicht


Blij in Balans
Gording 93
5406 CN Uden

Tel: 06-13800478
Mail: mieke@blijinbalans.nl

© 2024 Blij in Balans - Website door De Geus Internet