IN DE BAN VAN DE WEEGSCHAAL

Je bent van vanochtend vroeg opgestaan. Jouw vaste ochtend ritueel is na het bezoek aan het toilet op de weegschaal staan. Je barst in janken uit, want er is niks veranderd aan je gewicht. Ondanks dat je de afgelopen dagen zo je best hebt gedaan. Uit frustratie zou je het liefst de weegschaal door het raam naar buiten gooien. De gedachten die je zeggen dat je het niet kan, dat je voor altijd dik zal zijn, vind mijn man mij nog wel leuk als ik zo dik blijf, wie wil mij nou nog. Of te wel het hele brandweerkorps zit op jouw schouder en verteld je dat je niks waard bent.

Compleet teleurgesteld in jezelf is dit zo’n dag dat je het niet ziet zitten. Je hebt het gevoel dat je er totaal alleen voor staat. Ook het sporten wat je tegen je zin in doet heeft totaal geen effect. Je vraagt jezelf af wat doe ik verkeerd? Waarom lukt het mijn vriendin wel en mij niet. Je bent volledig het spoor bijster.

Wanneer je beneden komt heb je nergens geen zin meer in. Waar de kinderen de dupe van worden. Je kan alleen maar mopperen op ze en schreeuwen wanneer ze niet willen luisteren. Met lood in je schoenen breng je de kinderen naar school. Een voordeel dat je vandaag een vrije dag hebt. Als je weer thuis komt barst je nogmaals in tranen uit. Waarbij de koektrommel je vriend is op dat moment en je deze volledig leeg eet. Met het idee dat je deze net zo goed leeg kan eten, want het dieet werkt toch niet.

Als de koektrommel leeg is voel je je schuldig. Je weet zelf ook wel dat dit zeker niet helpt om af te vallen. De teleurstelling in jezelf stapelt zich op. Waarbij je droom om 15 kg af te vallen steeds moeilijker lijkt te worden.

Hoe zou het voor je zijn als je het dit keer niet alleen hoeft te doen. Dat je samen met anderen en behulp van mij als deskundige jouw droom gaat waarmaken. Dat jij ook kan afvallen zonder dat het afzien is. De weegschaal tot het verleden behoort die jouw humeur bepaald. Waardoor je blij bent met jouw spiegelbeeld en rustig kan blijven als de kinderen niet luisteren.

Al lijkt het voor jou onmogelijk toch weet ik dat jij dit ook kunt. Ook ik heb dit allemaal mee gemaakt. Ik weet als geen ander wat je doormaakt. Zullen “we het samen doen”? Zodat ook jij een blijvend stabiel gewicht kan hebben, waardoor je weer tevreden naar jezelf kan kijken in de spiegel.

Wil jij dit ook? Dat kan ik start woensdag 5 oktober al met de pilot van de geheel vernieuwde groepscursus "We doen het samen". In 30 weken tijd gaan we werken aan afvallen zonder dieet, een gezonde relatie met eten en dit blijvend vol kunnen houden voor een stabiel gewicht. Dus wil je het samen doen geef je deze week nog door op de oranje button te klikken 

WE DOEN HET SAMEN

Terug naar het overzicht


Blij in Balans
Gording 93
5406 CN Uden

Tel: 06-13800478
Mail: mieke@blijinbalans.nl

© 2024 Blij in Balans - Website door De Geus Internet