JOUW OVERTUIGING LOSLATEN

Zeg jij ook vaak tegen jezelf dat je iets niet kan, verslaafd bent aan suikers, te dik bent of niet fit bent? Zolang je hierin blijft geloven kan ik jouw één ding beloven. Dat dit ook nooit zal veranderen. Sterker nog het geloof hierin wordt met de dag erger.

Dat klinkt misschien heel bot en recht voor zijn raap, maar besef je het is puur de waarheid. Plus diep van binnen weet je dit zelf ook wel. Maar het voelt zo vertrouwd want wat gebeurd er als je je hier niet langer achter kan verschuilen?

Vergelijk jouw overtuiging met een kopje wat je vasthoudt. Visualiseer hoe dit zal zijn. Kan je bedenken wat dat kopje zal wegen? Hoelang lukt het jouw dit kopje vast te houden? Des te langer je dit kopje vasthoudt des te zwaarder het wordt. Dit terwijl er niets aan het gewicht veranderd.

Door het kopje vast te blijven houden word dit een belemmering. Wanneer je over veel discipline of wilskracht beschikt lukt het jou misschien om dit kopje heel lang vast te houden. Ondanks dat je een lamme arm krijgt en je je aan dit kopje gaat storen en daardoor de dingen die je leuk vindt niet kunt doen.

Denk je nu in wat voor een bevrijdend gevoel het zal geven om dit kopje na een uur, twee uur, een halve dag, weken of zelfs jaren los te laten. Dit zelfde geldt voor jouw overtuiging.

Wil jij ook graag van dit kopje af? Dan nodig ik je graag uit op de koffie of thee. Jij neemt jouw kopje mee en ik doe de afwas.


Ik kom op de koffie of thee

Terug naar het overzicht


Blij in Balans
Gording 93
5406 CN Uden

Tel: 06-13800478
Mail: mieke@blijinbalans.nl

© 2024 Blij in Balans - Website door De Geus Internet