MOEDER ZIJN VALT ZWAAR

Je bent na 9 maanden moeder geworden. Eindelijk die kleine in je armen waar je zo naar uit hebt gekeken. Ondanks de onvoorwaardelijke liefde voor jouw kind is het toch een behoorlijk zware taak dat ouderschap. Natuurlijk doe je alles voor jouw kind om ervoor te zorgen dat het aan niets ontbreekt. Je bent een super moeder voor de buitenwereld. Ondanks dit voel jij je van binnen niet zo happy. Je voelt onrust. Het gevoel dat je steeds minder energie hebt om je dagelijkse verplichtingen te doen.

Je voelt je schuldig bij deze gedachten en dit gevoel. Toch is dit iets wat veel moeders (ouders) overkomt. Niemand kan jou van tevoren precies vertellen wat het ouderschap inhoudt. Daarbij is ieder kind ook verschillend.

Wanneer je partner in de avond lekker gaat sporten barst jij uit in een huilbui. Het idee dat je alles alleen moet doen terwijl hij zijn eigen ding gaat doen. Uit frustratie eet je de koektrommel leeg. Waardoor je nadien nog meer teleurgesteld bent in jezelf, want dit draagt niet bij om die kilo’s kwijt te raken. Dan besef je dat je nog bergen werk hebt liggen zowel op kantoor als thuis. Je voelt je radeloos en weet niet meer waar je moet beginnen.

Je bent de Balans kwijt tussen je gezin, werk en ontspanning. Geen tijd meer voor jezelf. Daarbij erger je je ook aan de overtollige kilo’s die nog zijn overgebleven. De gedachten hier aan maken het moeder zijn nog zwaarder. Je komt in een negatieve spiraal terecht.

Gelukkig kan ik je helpen om deze negatieve spiraal te doorbreken. Waardoor er naast de liefde voor jouw kind ook weer positieve ervaringen zijn. En het belangrijkste van alles is dat je weer trots kan zijn en van jezelf kan houden. Van uit balans naar in balans. Zodat jij je verplichtingen weer aan kan en lekker in je vel zit.

Terug naar het overzicht


Blij in Balans
Gording 93
5406 CN Uden

Tel: 06-13800478
Mail: mieke@blijinbalans.nl

© 2024 Blij in Balans - Website door De Geus Internet