STOP MET SPORTEN

Je wilt voor de zoveelste keer gaan afvallen. Ondanks het mooie resultaat van vorig jaar zitten toch de kilo’s er weer aan plus een paar extra. Je voelt je totaal niet fit. Na je werk heb je amper nog energie om te koken. Wanneer de kinderen op bed liggen plof je volledig uitgeteld neer op de bank.

Wanneer je jouw schoenen uit wilt doen lukt dit bijna niet, want je kan met veel pijn en moeite nog maar net bij je veters komen. Wat gaat het worden nieuwe instap-schoenen of toch een poging wagen om weer af te vallen?

Het idee allen al om te moeten gaan sporten word je al moe van. Laat staan het ook echt gaan doen. Waar zal je gaan sporten? Je voelt je alles behalve gemakkelijk bij het idee om tussen anderen (slanken dames) in te gaan staan bij de sportschool. Je weet dus eigenlijk al dat dit plan niet gaat slagen.

Stop met sporten, ga (dagelijks) bewegen!

Is dit het geval, dan heb ik voor jou de oplossing. Door alleen te gaan sporten val je niet af. Dit zal hooguit 1 kilo zijn als je niks aan je eetpatroon veranderd.  Afvallen doe je door je eetpatroon te veranderen. Waarbij je met dagelijkse beweging veel meer bereikt dan je één of twee keer in de week uit te leven in de sportschool.

Het voordeel van meer bewegen is dat je dit gemakkelijk vanuit huis of je werk kunt doen. Dit kan je doen door te gaan wandelen of fietsen. Neem vaker de trap in plaats van de lift, ga koffie halen voor jezelf en je collega’s, zet je auto een straat verderop in plaats van voor de deur. Zo kan je met kleine simpele oplossingen veel meer bereiken. Zeker wanneer je al moeite heb met je veters strikken is dit een goede manier om mee te beginnen.

Terug naar het overzicht


Blij in Balans
Gording 93
5406 CN Uden

Tel: 06-13800478
Mail: mieke@blijinbalans.nl

© 2024 Blij in Balans - Website door De Geus Internet