ZIJN JOUW VOORNEMENS AL GESNEUVELD?

Voornemens voor 2022?
Je herkent het vast wel, aan het einde van het jaar neem je je voor om het volgend jaar echt anders te gaan doen. De gedachten eraan om het te gaan doen maakt je al blij. Je kan bijna niet wachten tot het nieuwe jaar......

De dagen ernaar toe tel je in gedachten af. Je voelt je sterk en bent er helemaal klaar voor. Daarnaast was je ook al zo slim om de begindatum te plannen op 3 januari en niet op nieuwjaarsdag.   

De frisse start
Eindelijk is het zover, de dag is aangebroken. Het is maandagochtend 3 januari. Chips je hebt je verslapen en moet gaan werken. De gedachten om je lunch in de kantine te kopen lijkt de oplossing om tijd te winnen. Snel een banaan voor onderweg naar je werk en gaan. Zo kom je toch nog op tijd.  

In de loop van de ochtend heb je echt wel honger. Jouw collega trakteert gebak omdat ze jarig is. Even denk je van ik mag dit niet nemen want ik wil gezonder gaan eten. Maar je bloedsuikerspiegel is zo gedaald dat je er letterlijk chagrijnig van wordt. Al je andere collega's nemen wel gebak. Jouw hakken gaan in het zand en je denkt " dan begin ik morgen maar" en neemt tenslotte ook dat stuk gebak. 

Het verloop van jouw voornemens
Het is dinsdag 4 januari. Vanochtend op tijd opgestaan en je lunch klaar gemaakt. Nadat je hebt ontbeten stap je in de auto naar je werk. Het wordt een drukke maar leuke dag in het vooruitzicht. Een hoop werk is blijven liggen door de feestdagen en om 16:00 uur heb je een afspraak met een belangrijke klant.

De afspraak loopt gigantisch uit. Hierdoor ga je pas om 18:00 uur weg in plaats van 17:00 uur. Voordat je nu thuis bent is het al half zeven. Onderweg naar huis baal je enorm. Het is te laat om nog te koken dus je besluit onderweg om meteen een pizza te halen bij de supermarkt. Lekker makkelijk, hoeft alleen nog maar in de oven. 

De afloop
Na het eten baal je enorm van jezelf dat het ook de tweede dag niet is gelukt. Jouw kritische ik bevestigd ook nog eens dit negatieve gevoel met de gedachten van “zie je wel dat je het niet kan” of “het lukt je niet hè, zwakkeling dat je bent". Van ellende trek je een zak chips open en bedenkt dat je volgende week maandag opnieuw begint, het heeft nu toch geen zin meer.

De oplossing:
Wanneer jij jezelf wilt ontwikkelen of van belemmerende gewoontes af wilt is het niet altijd makkelijk om een nieuwe weg in te slaan. Je zal een drempel ervaren om die stap te zetten. Toch voel je diep van binnen dat het nodig is om dit te doen als je verder wilt komen.

If you can dream it,
You can do it! 

Ondanks jouw gevoel en de wetenschap dat het nodig is om die stap te zetten houden (kritische/negatieve) gedachten je tegen om het werkelijk te doen. Iedere dag dat je het niet doet voelt alsof je gefaald hebt en baal je waarschijnlijk nog meer van jezelf.

Toch is er een manier dat je die stap wel kan gaan maken en je voornemens kunt volhouden. Door met kleine stappen te beginnen. Wanneer je blijft herhalen kom je iedere week verder en dichter bij je doel. Zeg nou zelf dit is toch beter dan iedere week het op te geven. 

Ik wil je hier graag bij helpen en daarom krijg je van mij de eerste stap cadeau. Het enige wat je hoeft te doen is dit aanvragen. Klik op de volgende link om dit aan te vragen. https://www.blijinbalans.nl/voeding-of-vulling-promo

Terug naar het overzicht


Blij in Balans
Gording 93
5406 CN Uden

Tel: 06-13800478
Mail: mieke@blijinbalans.nl

© 2024 Blij in Balans - Website door De Geus Internet