Ervaring John

Blij in Balans is hetgeen mij het beste is overkomen, dit waar gebeurd verhaal is niet ondertekend met een gefingeerde naam, maar door mij, en mijn naam is John. Daar stond ik dan in februari bij de dokter voor een preventief onderzoek. Alle uitslagen waren goed, maar mijn gewicht maar liefst 40kg hoger dan 25 jaar geleden. En dat allemaal met en door de bekende jojo resultaten. 15 jaar geleden nog zelf terug weten te brengen, 5 jaar later met hulp van een diëtiste, weer 5 jaar later met de sportschool, maar toch uiteindelijk weer terugvallen met als gevolg elke keer 10kg erbij. Met een zittend beroep en 49 jaar, een wandelende tijdbom voor allerlei ziektes, althans dat vond ik zelf.

De knop ging om, er moest NU iets gebeuren. En daar stond de advertentie van Blij in Balans, vol met herkenbare feiten en met beloftes die ik goed kon gebruiken. Binnen 5 dagen had ik mijn intake gesprek en weer een paar dagen kon ik een gratis proefles mee komen bootcampen. Ik dacht te beschikken over een redelijke conditie (ik deed immers ook aan spinnen in de sportschool) maar zelfs de warming up kon ik al niet volhouden. Maar dit is geen probleem bij Blij in Balans, hier krijg je de tijd en word je gemotiveerd door zowel de coach en de andere deelnemers. 2x in de week word ik uitgedaagd me lekker buiten te bewegen (in 9 maanden tijd maar 1x regen gehad).

De consulten, waarvan ik zelf de frequentie mag bepalen, zitten boordevol tips, met betrekking tot voeding en maken me mentaal sterker. Tot mijn grote verbazing, moet ik mijn ontbijt en lunch gaan uitbreiden met extra boterhammen en krijg de tip om bij mijn fruit van 10.00 en 15.00 uur uit te breiden met een krenten of muesli bol en een gekookt ei. Voor het diner had ik voor mezelf de keuze al gemaakt meer vis en rundvlees te eten. Oh ja, of dat ik s.v.p. ook alle light frisdrank wil verbannen..... Het resultaat van de juiste voeding met voldoende beweging, maar ook ontspanning mag er zijn. Gemiddeld 2kg per maand, de teller staat op minus 18 en coach Mieke is hier net zo trots op dan ik zelf. Deskundig, altijd enthousiast, motiverend en humoristisch, ja zo omschrijf ik haar goed.

BEKIJK MEER ERVARINGEN


Blij in Balans
Gording 93
5406 CN Uden

Tel: 06-13800478
Mail: mieke@blijinbalans.nl

© 2024 Blij in Balans - Website door De Geus Internet