VOEDING

Eten doen we allemaal. Er zijn een hoop redenen te bedenken waarom we eten: we hebben honger, we vinden het lekker, het is gezellig en we kunnen niet zonder. Maar de belangrijkste reden is dat onze voeding dient als brandstof voor het lichaam.

Waarom is gezonde voeding nu zo belangrijk?

Om optimaal te kunnen functioneren, is het van groot belang dat je de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnenkrijgt op een dag. Het gaat om de balans tussen koolhydraten, eiwitten en vetten die je voornamelijk gebruikt als bouw- en brandstof voor je lichaam. De vitaminen en mineralen heb je in mindere mate nodig maar zijn onmisbaar voor een goede gezondheid. Deze voedingsstoffen werken vooral regulerend en ondersteunend.

Wat levert gezonde voeding op?

Een goed gevarieerd dagmenu zorgt ervoor dat je gedurende de dag de energie hebt om te doen wat je van jouw lichaam verlangt. Wanneer je eetpatroon voldoet aan jouw energiebehoefte blijft je bloedsuikerspiegel beter op peil. Hierdoor heb je geen honger en ben je minder snel geneigd naar verkeerde, ongezonde voeding te grijpen. En door je voeding te variëren, blijven je darmen actief en heb je een betere spijsvertering. Voeding doet dus zoveel goeds voor je lichaam, maar verkeerde voeding kan ook negatieve effecten hebben, zoals:

  • Hoge bloeddruk
  • Diabetes II
  • Hart- en vaatziekten
  • Verhoogde kans op bepaalde kankersoorten

Zo is bijvoorbeeld uit het Pelsser Voeding en Gedrag onderzoek gebleken dat voeding bij maar liefst 60% van de kinderen een belangrijke oorzaak kan zijn van ADHD. (www.adhdenvoeding.nl)

De schoonheid van de mens is aan de buitenkant te zien, als die in ons lichaam van de juiste brandstof wordt voorzien. Je tankt toch ook geen benzine in een dieselauto? Een auto zal in dit geval niet meer starten. Jouw lichaam raakt uit balans. Dit zal zich gaan uiten in de vorm van over- of ondergewicht en verschillende klachten of kwalen.

Link naar voeding of vulling landingspagina


Blij in Balans
Gording 93
5406 CN Uden

Tel: 06-13800478
Mail: mieke@blijinbalans.nl

© 2024 Blij in Balans - Website door De Geus Internet